Hier gaat het om u

Snel naar:

Blijf op de hoogte

Wilke Schot

Wilke Schot is gespecialiseerd verpleegkundige Obstetrie, gynaecologie en high care neonatologie. Wilke was eerst vier jaar leerling-verpleegkundige en werkt sindsdien 15 jaar bij het IJsselland Ziekenhuis.
 

Waar kom jij ’s ochtends je bed voor uit?

Iedere dag weer probeer ik een bevalling goed te laten verlopen zodat mensen met een fijn gevoel kunnen terugkijken op hun kraamtijd. Zo’n tijd verloopt niet altijd zonder hobbels want op onze afdeling worden ook kindjes te vroeg of ziek geboren. Het belangrijkste vind ik om ouders vertrouwen te geven dat het goedkomt en een veilig gevoel dat hun kindje bij ons in goede handen is. En dat zij zo goed mogelijk contact kunnen hebben met hun pasgeborene ondanks dat de kleine in de couveuse ligt.  

Wat is je grootste uitdaging in je werk? 

Vreugde en verdriet liggen in ons werk zo dicht bij elkaar. Als een kindje overlijdt, is dat heel heftig. Terwijl een deur verder iemand net moeder is geworden van een gezond kindje. Voor beiden wil je niet alleen goed kunnen zorgen maar wil je ook kunnen delen in de emoties. Die schakeling in emoties is soms een uitdaging.  

Waar ben je het meest trots op?

Ik ben positief ingesteld en dat probeer ik uit te dragen. Ook kan ik mij goed inleven in mensen, hun emoties en wat zij meemaken. Iedere keer vind ik het weer bijzonder dat ik bij een bevalling mag zijn. Het is nooit vanzelfsprekend. Ik ben ook trots op ons team. We hebben regelmatig te kampen met personeelstekort. Toch krijgen we het steeds voor elkaar ons werk goed te doen. En als het even kan er een feest van te maken. Wat we doen, doen we echt samen. 

Welke bijzonder moment staat je het meest bij?

Het moment dat een echtpaar binnenkwam voor een bevalling en het kindje al was overleden. Zij wisten dat nog niet. Als je dat moet mededelen, dat is zo heftig. Toch is het ons gelukt er voor die mensen een mooi en bijzonder moment van te maken. Ze zijn later terugkomen om ons te bedanken met een lief briefje en een cadeautje. Ondanks het verdriet, zijn dat de gouden randjes van ons vak. Dat we deze mensen een mooie herinnering hebben kunnen meegeven aan een moeilijk moment in hun leven.  

Wat zou je een toekomstige collega willen meegeven?

Geniet van het werk dat je doet. Je bent heel belangrijk in iemands leven, ook als mensen soms uitschieten in hun emotie of reactie. En waardeer je collega’s. Je hebt elkaar hard nodig. Ik ben blij dat ik zo’n fijne collega’s om mij heen heb, bij wie ik helemaal mijzelf kan zijn.  
   

Bekijk de vacatures