Hier gaat het om u

Snel naar:

Blijf op de hoogte

Jannet Wapperom

Jannet Wapperom heeft twee functies binnen het IJsselland. Ze is gespecialiseerd doktersassistente Dermatologie en coördinator ZorgDomein en huisartsen. Jannet is 20 jaar in dienst.  

 
Waar kom jij ’s ochtends je bed voor uit?

Als doktersassistente word ik gelukkig van tevreden patiënten. Ik heb vanuit mijn hart gekozen voor de zorg. Dus dat is echt waar ik het voor doe: voor een patiënt die goed geholpen is. Bij mijn andere functie word ik blij als de organisatie van bijeenkomsten naar tevredenheid is verlopen, het aanbod in ZorgDomein voor de huisarts goed vindbaar is, de inhoud klopt met de praktijk en de toegangstijden overeen komen met de werkelijke afspraakdatum.  

Wat is je grootste uitdaging in je werk? 

Het zijn er gelukkig meer dan één maar in de kern draait het om één ding: patiënttevredenheid en voor mijn andere functie huisartstevredenheid. Als een collega ziek is of een arts uitvalt, dan is dat wel een uitdaging. Als we aan het einde van de dag toch weer gefikst hebben met elkaar, zonder dat we iemand teleurgesteld hebben, dan geeft dat  een goed gevoel. Goed gedaan met zijn allen, uitdaging geslaagd en op naar de volgende…...  

Waar ben je het meest trots op? 

Ik ben trots dat ik onderdeel mag zijn van het IJsselland. We leveren met elkaar de best denkbare zorg en krijgen daarvoor ook waardering. Van patiënten, maar ook van een arts of het bestuur. Als ik in de krant een kritisch stuk lees over het ziekenhuis of via via hoor dat er wel eens dingen niet goed gaan, raakt mij dat. Je wilt het liefst dat het altijd goed gaat, maar dat kan niet altijd. Gelukkig hebben de positieve dingen de overhand en dat krijgen we ook terug. Staat een patiënt aan de balie met een doosje Merci, deelt het bestuur gebakjes uit op dag van de verpleging of ontvangen we een bijdrage voor een afdelingsuitje.  

Welke bijzondere anekdote of moment staat je het meest bij?

Wat ik bij dermatologie mooi vind, is dat je een patiënt binnen ziet komen, deze een tijd kunt volgen en met een goed gevoel afscheid kunt nemen omdat de behandeling is aangeslagen. Een kind dat eczeemvrij is, een wond die genezen is of een huidtransplantatie die aanslaat. Dat vind ik de mooiste momenten in de zorg en elke keer weer een feestje. Dat maakt mijn baan op de poli zo bijzonder naast het werken in een ontzettend fijn team dat al jaren heel stabiel is. In de andere functie voel ik mij bevoorrecht dat ik onderdeel mag zijn van de samenwerking tussen de huisarts en de specialist. Hierin vind ik wekelijks uitdagingen om mezelf verder te ontwikkelen.  

Wat zou je een toekomstige collega willen meegeven?

Het IJsselland is een ontzettend prettig ziekenhuis, een fijne werkomgeving met veel transparantie. De organisatie denkt met je mee en geeft je volop ruimte om jezelf te ontwikkelen en door te groeien.      

 

Naar de vacatures