Hier gaat het om u

Snel naar:

Blijf op de hoogte

Cees Moerkerken

Cees Moerkerken is leerling-verpleegkundige op de Spoedeisende Hulp. Daarvoor werkte hij zes jaar bij het IJsselland als gespecialiseerd verpleegkundige cardiologie.  


Waar kom jij ’s ochtends je bed voor uit?

Het bijzondere aan werken op de Spoedeisende Hulp is dat ik van tevoren nooit weet wat ik meemaak op een dag en wie ik ontmoet. Alle patiënten weten ook nog niet dat ze mij gaan ontmoeten. Dat maakt mijn werk afwisselend, speciaal en uitdagend. Niemand plant een bezoek aan de spoed, onze ontmoeting is altijd omdat er iets vervelends of ingrijpends is gebeurd. Ik heb de mooie en belangrijke taak om mensen te goed begeleiden en gerust te stellen.  

Wat is dé drijfveer in jouw werk?

Mensen beter maken. Ja, kort maar krachtig, maar dat wil toch iedereen.

Wat is je grootste uitdaging in je werk? 

Om ondanks alle drukte en hectiek iedere patiënt volop aandacht te geven. Ook als de wachtkamer vol zit en er vier ambulances voor de deur staan. Als ik iemand een glimlach kan geven en zo de ergste spanning er een beetje af kan halen, dan is mijn werk al voor een deel gelukt.  

Waar ben je het meest trots op? 

Dat ik bij een team van fantastische mensen hoor die elke dag knetterhard hun best doen om de beste zorg te combineren met collegialiteit en gezelligheid. Dat is niet alleen bij spoed zo, het is typisch voor heel het IJsselland. Ook al werken we hier met zoveel mensen, het voelt voor mij een beetje als een dorp. Iedereen groet elkaar, terwijl je zeker niet iedereen persoonlijk kent.  

Welke bijzondere anekdote of moment staat je het meest bij?

Dat vind ik een lastige vraag. Er zijn zoveel bijzondere maar vaak ook heftige momenten. Die laatste vergeet je nooit. Een reanimatie. Of een jonge man van 37 die het ene moment nog met ons praatte en een uur later is gestorven. Over dit eerste jaar als leerling-verpleegkundige op de spoed kan ik een boek schrijven, echt waar.  

Wat zou je een toekomstige collega willen meegeven?

Kom bij ons werken! Ook als nieuwkomer ben je van harte welkom op de spoed. Als je afwisselend werk wilt, is dit de plek waar je moet zijn. En het is ook nog eens erg gezellig.    

 

Bekijk de vacatures