Hier gaat het om u

Snel naar:

Blijf op de hoogte

Doktersassistente

In het IJsselland Ziekenhuis werken de doktersassistenten op de poliklinieken van diverse specialismen. 

De doktersassistent(e) zorgt voor een soepel verloop van het spreekuur door ervoor te zorgen dat de behandelruimte in orde is en dat alle materialen en middelen aanwezig zijn. De doktersassistent(e) verleent assistentie aan de medisch specialist bij behandelingen of voert in opdracht van de specialist zélf medisch technische handelingen uit.

Verder verzamelt de doktersassistent(e) monsters voor onderzoek, verricht metingen en observeert en begeleidt de patiënt bij de behandeling.
De doktersassistent(e) informeert de patiënt over onderzoeken en behandelingen en beantwoordt vragen.

Voor dit beroep is het van belang dat de doktersassistent(e) beschikt over een faciliterende, integere en open houding naar patiënten en de naasten. De doktersassistent(e) draagt zorg voor de veiligheid van en een hygiënische behandelomgeving voor de patiënt. Vaardigheden zoals snel kunnen schakelen tussen verschillende werkzaamheden en organiseren zijn nodig om het beroep van doktersassistent(e) te kunnen uitvoeren. 

Werken en leren

In het IJsselland Ziekenhuis kun je de opleiding doktersassistent volgen via de beroepsbegeleidende leerweg (leren en werken), ofwel BBL-route. 
Het voordeel van deze BBL-route is dat de doktersassistent(e) in opleiding in de praktijk meteen het geleerde kan toepassen. Een ander voordeel is dat het wettelijk collegegeld en verplichte literatuur door het IJsselland Ziekenhuis worden betaald. De doktersassistent(e) in opleiding krijgt een leerarbeidsovereenkomst en ontvangt een salaris conform CAO. Het theoriedeel van de opleiding volgt de doktersassistent(e) in opleiding bij het Albeda College.

De opleiding start begin september en duurt 2 jaar. De doktersassistent(e) in opleiding werkt 3 dagen per week op de poliklinieken en gaat 1 dag per week naar school. Wanneer er geen school is, bijvoorbeeld vanwege schoolvakanties, werkt de doktersassistent(e) in opleiding 4 dagen per week op de poliklinieken.

Tijdens de opleiding werkt de doktersassistent(e) in opleiding op 3 of 4 verschillende poliklinieken en wordt tijdens deze periodes begeleid door een ervaren doktersassistent(e) die de rol van werkbegeleider heeft. Daarnaast maakt de doktersassistent(e) in opleiding door middel van oriëntatiedagen kennis met ondersteunende diensten en afdelingen.

De toelatingseisen

  • Minimaal 17 jaar bij de start van de opleiding; 
  • Een afgeronde VMBO-T, MAVO, HAVO, MBO-3 of MBO-4 opleiding;
  • Bij voorkeur heb je een voldoende voor Nederlands, Engels en wiskunde op je cijferlijst staan;
  • Je beheerst de Nederlandse taal goed in woord en geschrift.

Solliciteren

De opleiding start in september, wij stellen eenmaal per jaar een vacature open. In februari/maart plaatsen we de vacature met start in september. Deze vacature vind je op de vacaturepagina. Staat daar geen vacature voor BBL Doktersassistent bij? Dan is de vacature gesloten en kun je helaas niet meer reageren.

Meer informatie

Informatie over de inhoud van de opleiding vind je op de website van het Albeda College.