Hier gaat het om u

Snel naar:

Blijf op de hoogte

Gabrielle ‘t Hart

Gabrielle ‘t Hart werkt als teamleider voor de poli’s chirurgie, orthopedie, plastische chirurgie, anesthesia, havenpolikliniek en vaatlaboratorium. Gabrielle geeft leiding aan 88 medewerkers en is 21 jaar in dienst bij het IJsselland.    


Waar kom jij ’s ochtends je bed voor uit?

De gezelligheid met mijn team! Ik heb het erg naar mijn zin met mijn collega’s. De variatie in mijn werk is een goede tweede: geen dag is hetzelfde. Iedere dag loop ik tegen dingen aan die om aandacht en een oplossing vragen. Mijn absolute drijfveer daarin is om mijzelf en het werk elke keer te verbeteren. Ik leer veel van het contact met mijn collega’s op de werkvloer. Door naar hen te luisteren en mij te verdiepen in wat er speelt, ontwikkel ik mij ook. Sinds kort hebben we een dagstart met andere teamleiders. Dat is letterlijk wat het woord zegt: we starten de dag met alle teamleiders bij elkaar. We kijken terug op de vorige dag en blikken vooruit. Wat staat nog open? Wat ging goed? Wat moet er nog gebeuren? Echt lean werken.  

Wat is je grootste uitdaging in je werk? 

We hebben vaak te kampen met tekort aan personeel. Met minder mensen toch alles voor elkaar krijgen, blijft een uitdaging. Soms denk je dat het weer gesmeerd loopt en hup, dient het volgende zich aan dat opgelost moet worden.  

Waar ben je het meest trots op? 

Op het team. Ik ben zelf positief ingesteld en ik vind het leuk dat ik die positieve houding en het enthousiasme bij mijn collega’s terugzie. Altijd denken in oplossingen. Ik wil hen ook de kans en de ruimte geven hun ideeën te delen en deze uit te voeren. Mijn poli’s, die samen één cluster vormen, proberen zo goed mogelijk met elkaar samen te werken en geen eilandjes te vormen. De medewerkers op de poli hebben allemaal een eigen aandachtsgebied. Met elkaar vormen ze een werkgroep en kijken ze wat verbeterd kan worden. Sommige dingen lopen zo goed dat andere poli’s het idee overnemen.  

Welke bijzondere anekdote of moment staat je het meest bij?

Ik heb zelf geen direct contact met patiënten, dus daar kan ik geen anekdote over delen. Maar als teamleider vind ik onze uitjes met alle clusters samen altijd heel gezellig. Het is één grote familie. Ja, waarbij de een ook net even gekker is dan de ander, haha.  

Wat zou je een toekomstige collega willen meegeven?

Als iemand zou solliciteren op de functie van teamleider dan zou ik zeggen: blijf bouwen aan een goed team. Hoe je dat doet? Meng jezelf zo veel mogelijk in het team, luister naar wat je collega’s te zeggen hebben en geef ruimte aan hun ideeën en voorstellen.  

Bekijk de vacatures