Hier gaat het om u

Snel naar:

Blijf op de hoogte

Verpleegkundige

Veel mensen hebben op een bepaald moment verpleegkundige zorg nodig. Niet alleen in een ziekenhuis, maar bijvoorbeeld ook thuis of in een verpleeghuis. De verpleegkundige is dan de belangrijkste contactpersoon voor de patiënt en voor de naasten.
De manier waarop nu en in de toekomst de zorg verleend wordt, en waar deze verleend wordt, vraagt om een ontwikkeling van andere competenties en vaardigheden.
Naast dat de onderwijsinstellingen hierin een rol hebben, begeleidt het IJsselland Ziekenhuis de professionals in opleiding hier ook in.

We leiden zowel MBO- als HBO-verpleegkundigen op voltijd, duaal, flexibel en bijvoorbeeld ook zij-instromers. In het kort de rol van de verpleegkundige en de verschillende varianten van opleidingen.

Als verpleegkundige… 

Bied je verpleegkundige zorg, ondersteuning en begeleiding aan patiënten met een vaak (hoog)complexe en instabiele gezondheidstoestand. 

Het accent ligt veelal op het bieden van intensieve zorg en het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen met een medisch-technisch karakter. Je biedt de patiënten psychosociale begeleiding bij onderzoeken, operaties of behandelingen die gaan komen. Ook coach je de patiënt in zelfredzaamheid, vooral tijdens het herstel na een ingreep of behandeling en bereid je de patiënt voor op ontslag en nazorg. 

Het ondersteunen van patiënten, die ernstig ziek zijn of gaan sterven, en hun naasten, doe je met respect. Je werkt samen met de medisch specialist, fysiotherapeut, diëtist, geestelijk verzorger en collega's van medisch ondersteunende diensten om alle zorg rondom de patiënt goed te regelen. 

In het ziekenhuis zijn er altijd verpleegkundigen aan het werk. Je werkt dan ook in wisselende diensten: zowel overdag als ’s avonds en ‘s nachts en zowel doordeweeks als in het weekend. Er wordt gewerkt met verschillende diensten, welke diensten met welke je tijden werkt, is afdelingsgebonden.

De MBO-opleiding verpleegkunde

Je kunt deze 3,5 of 4-jarige MBO-opleiding op drie manieren volgen:

Het IJsselland Ziekenhuis werkt samen met het Albeda College Rotterdam en het Hoornbeeck College Rotterdam.

Data vacatureplaatsingen
- BBL: in februari/maart voor de start in september en in september/oktober voor de start in februari
- BOL-BBL traject: in maart voor de start in september
- BOL: plaatsingen worden door school georganiseerd via de RotterdamseZorg, hierdoor is solliciteren niet mogelijk en zal er geen vacature worden geplaatst.

De HBO-opleiding verpleegkunde (duaal)

Voor de HBO-opleiding Duaal werkt het IJsselland Ziekenhuis samen met de Hogeschool Rotterdam en Breederode Hogeschool.

Lees hier meer over de HBO-opleiding Duaal.

Data vacatureplaatsing
- Duaal: in maart voor de start in september en in september voor de start in februari
- Voltijd: plaatsingen worden door school georganiseerd via de Rotterdamse Zorg, hierdoor is solliciteren niet mogelijk en zal er geen vacature worden geplaatst.

Stage lopen in het IJsselland Ziekenhuis

Stageplaatsen worden via de scholen geregeld. Open sollicitaties zijn dan ook niet mogelijk (verzoeken worden dus niet gehonoreerd).

Contact

Heb je vragen over de opleiding zelf? Neem dan contact op met de onderwijsinstelling.

Wil je meer weten over  werken bij het IJsselland Ziekenhuis? Neem dan contact op met onze recruiters 010-258 34 40. Mailen mag natuurlijk ook: recruitment@ysl.nl .