Hier gaat het om u

Snel naar:

Blijf op de hoogte

Kinderverpleegkundige

Verpleegkundige vervolgopleiding kinderverpleegkundige (VVKV)

Als Kinderverpleegkundige verleen je specialistische verpleegkundige zorg aan de kinderen in de leeftijd van pasgeboren tot 16 jaar, in een complex moment van zorgbehoefte op de Kinderafdeling. Hierbij kun je denken aan opname indicaties zoals te vroeg geboren, luchtweginfecties, chirurgische-, interne en/of psychosociale problematiek.

Je biedt verpleegkundige zorg aan de patiënt in een diagnostische- behandel- en complexe setting. Bij kinderen vraagt de communicatie met en de ondersteuning van de ouders/verzorgers bijzondere aandacht en vaardigheden. 

Daarnaast werk je nauw samen met verpleegkundige collega’s en andere disciplines zoals de medisch pedagogisch zorgverlener, verpleegkundig specialist, kinderarts, fysiotherapeut. Je hebt een prominente rol in het organiseren van zorg voor de kinderen. 

In de zorg voor de patiënt op de Kinderafdeling is de verpleegkundige onmisbaar. Kwaliteit en deskundigheid staan bij ons hoog in het vaandel.

Wat zoeken we in jou? 

Kun je goed organiseren, ben je flexibel, initiatiefrijk, communicatief vaardig en geduldig, doortastend, kun je zelfstandig en in teamverband werken en ben je bereid minimaal 32 uur per week te werken? Ben je daarnaast gediplomeerd verpleegkundige MBO of HBO en heb je na je diplomering minimaal een jaar recente werkervaring als verpleegkundige in een ziekenhuis? And last but not least; heb je affiniteit met kinderen?

Dan ben jij diegene die we zoeken en nodigen we je uit om te solliciteren!

De voorwerkperiode, wat kun je verwachten?

Wij bieden een goede, dynamische werksfeer binnen een team van medewerkers met diverse leeftijden en opleidingsachtergronden. 

De opleiding start na de voorwerkperiode. De voorwerkperiode duurt doorgaans 4-6 maanden. Het doel van de voorwerkperiode is om jou de mogelijkheid te geven om nader kennis te maken met de kinderafdeling, de patiëntencategorieën, het ziekenhuis en natuurlijk je collega’s. Ook start je met een begeleid traject ter voorbereiding op de opleiding. Dat wil zeggen: aan de hand van jouw leerdoelen je ontwikkeling in kaart brengen.

De eerste weken op de afdeling word je ingewerkt en sta je boventallig ingepland. Dit houdt in dat je per dienst aan iemand gekoppeld bent. Verder word je gekoppeld aan 1-2 vaste werkbegeleiders en is iedere Kinderverpleegkundige op afdeling tevens werkbegeleider. Er vinden regelmatig begeleidingsgesprekken plaats. Aan het einde van de periode vindt er een evaluatie plaats en start de opleiding.

De opleiding, wat kun je verwachten? 

De opleiding duurt 13 maanden (exclusief voorwerkperiode) en kent twee startmomenten per jaar: februari en september.

Het theoretisch deel van de opleiding vindt plaats aan de Erasmus MC Academie in Rotterdam.
Tijdens de opleiding doorloop je praktijk leerperiodes. Hierin ontwikkel je jezelf (aan de hand van jouw eigen leerplan, op basis van de competenties voor de Kinderverpleegkundige) door zorg te leveren aan de kinderen op de Kinderafdeling, jezelf te professionaliseren en steeds zelfstandiger in steeds complexere situaties te handelen. Dit alles onder begeleiding van je werkbegeleider(s), collega’s en praktijkopleider.

Onderdeel van de opleiding zijn enkele ketenzorgstages zoals: verloskamers, Medisch Pedagogische Zorg, polikliniek Kindergeneeskunde, Verpleegkundig Kinderdagverblijf. Toetsing in de praktijk vindt plaats in de vorm van bewijslast verzamelen o.b.v. jouw eigen leerplan, casusanalyse, Proeven van Bekwaamheid en een kwaliteitsopdracht. Toetsing van de theorie vindt plaats bijvoorbeeld door middel van kennistoetsen, assessments en onderzoeksvaardigheden.

Meer informatie

Heb je vragen over de opleiding zelf? Neem dan contact op met de onderwijsinstelling.

Wil je meer weten over  werken bij het IJsselland Ziekenhuis? Neem dan contact op met onze recruiters 010-258 34 40. Mailen mag natuurlijk ook: recruitment@ysl.nl .

Direct solliciteren? Zie vacatures