Hier gaat het om u

Snel naar:

Blijf op de hoogte

Medisch nucleair werker

Op de afdeling Nucleaire Diagnostiek van het IJsselland Ziekenhuis worden patiënten onderzocht met behulp van licht radioactieve stoffen. Hierbij wordt vooral gekeken naar de werking van organen met behulp van een gamma-camera.

De opleiding

Om als medisch nucleair werker aan de slag te gaan volg je de HBO-opleiding Medische Beeldvormende en Radiotherapeutische Techniek (MBRT). De opleiding duurt 4 jaar en je wordt opgeleid voor vier vakgebieden: radiodiagnostiek, radiotherapie, nucleaire geneeskunde en echografie. 

De opleiding biedt twee opleidingsvormen: de voltijd variant, waarbij je 3 jaar naar school gaat en een jaar stageloopt, of de duale variant waarbij je gedurende 4 jaar op de afdeling werkt en afwisselt met dagen school. 

Tijdens de opleiding ontvang je een salaris, conform de CAO Ziekenhuizen. Het wettelijk collegegeld en de verplichte literatuur worden eveneens door het IJsselland Ziekenhuis betaald. De opleiding start jaarlijks op 1 september. 

De opleiding volg je bij Hogeschool Inholland in Haarlem. Meer informatie over de opleiding kun je ook vinden op de website van Inholland

Inhoud van de opleiding

Het theoretisch deel van de opleiding bevat onder andere de vakken anatomie, fysiologie en pathologie, medisch beeldvormende technieken, radiotherapeutische technieken, stralingsdeskundigheid/stralingsfysica en sociale vaardigheden.

Na de introductieperiode

Na de introductieperiode ga je, onder begeleiding van werkbegeleiders en praktijkopleider, met je persoonlijke leerplan aan het werk op de afdeling Nucleaire Geneeskunde. Drie weken werken worden gevolgd door een week school tijdens je studie. De theorie die wordt behandeld mag je direct in de praktijk toepassen.

Tijdens de lesweken op school krijg je les in de vorm van colleges, practica, besprekingen met de onderwijsgroep en projecten. Omdat je op de afdeling met één van de vakgebieden bezig bent, krijg je tijdens de lesweken ook de theorie en practica van de andere werkvelden. Met praktijkvoorbeelden wordt geoefend en getoetst in het skills-lab.

Stage

Naast het werken op de afdeling Nucleaire Geneeskunde loop je ook stage op de afdelingen Radiologie in het IJsselland Ziekenhuis en Radiotherapie in een ander ziekenhuis.

De toelatingseisen

Je bent in het bezit van een VWO-, HAVO- of MBO-diploma (er kan ook een 21+ toets worden gedaan). Je bent enthousiast, kunt zelfstandig werken en studeren, je bent geïnteresseerd in patiëntgebonden onderzoek en vindt het leuk om in een team te werken.

Wil je meer weten?

Lijkt de studie MBRT je wat? Kijk dan voor meer informatie op:
www.inholland.nl/mbrt (duaal in Haarlem). 

Contact

Heb je vragen over de opleiding zelf? Neem dan contact op met de onderwijsinstelling.

Wil je meer weten over  werken bij het IJsselland Ziekenhuis? Neem dan contact op met onze recruiters 010-258 34 40. Mailen mag natuurlijk ook: recruitment@ysl.nl .